A weboldal folyamatos feltöltés alatt áll! Akcióink részleteiről kérjük érdeklődjön kollégáinknál!   info@infomania-eger.hu   Tel.: +36 30 595-3851

 

  Hálózat építés
  Vírusirtás
  Üzleti filozófia
  GYIK általános
  GYIK laptop
  Fórum


 

Adatmentés HD, SSD
 

Túláram, villámcsapás érte, megégett az elekrtonika?
File-ok, adatok törlődtek a számítógépéről, laptopjáról?
Vírusfertőzés esetleg kémprogram férkőzött be?
Eltűnt a teljes adattároló tartalma?
Áramszünet után nem találja adatait?
Folyadék érte a gépet, ráömlött az ital?
Leeset, beütődött?
Kattog, kerreg a hdd?
Elfelejtette a jelszót és nem tud belépni a Windows-ba?
Firmware probléma?
HDD adatvisszaállítás

Forduljon hozzánk!


Winchester adatvisszaállítás
 

Véletlen törlés:

Időnként bárkivel megeshet, hogy egy rosszabb pillanatában, vagy épp egy véletlen mozdulat segítségével akarata ellenére is saját kezűleg vet véget a számára értékes file-ok létezésének. Ez esetben nincs komoly aggódásra ok, hiszen az adatok továbbra is rajta vannak a merevlemezen, csak épp be vannak jegyezve felülírásra alkamas területnek. Ameddig ez a felülírás nem következik be, az adatok a legtöbb esetben 100%-osan helyreállíthatóak!

Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét arra, hogy a mai modern operációs rendszerek sokszor önállóan is végeznek írási műveleteket a hdd-n, pl swap-olnak, logfile-t készítenek bizonyos eseményekről, intelligensebb OS-ek a háttérben töredezettség-mentesítést is végrehajtanak, hogy ezzel is gyorsítsák a számítógép sebességét.

Éppen ezért a legjobb tanács amit véletlen törlés estén adhatunk az az, hogy NE állítsa le a számítógépet a normál leállítás paranccsal és NE kapcsolja ki (ne áramtalanítsa), ugyanis a leállításnál majdnem minden esetben írás történik az aktuális állapot lejegyzései miatt, az áramtalanításnál pedig fizikailag is sérülhet a merevlemezünk ha épp írási folyamat közben megy el az áram!

A legjobb megoldás ilyenkor egy villám gyors RESET gomb megnyomás, majd rögtön utána pár másodperccel az áramtalanítás, még mielőtt az operációs rendszer elkezdene betöltődni.

Törlés operációs rendszer telepítésénél:

Ez az eset legtöbbször rendszergazdák szervíz szakemberek munkája során fordul elő. Időnként megesik, hogy OS telepítéskor elfelejtünk kihúzni egy HDD-t, vagy épp másik HDD-t jelöltünk ki újrapartícionálásnál, újratelepítésnél. Ilyen esetekben sem kell kétségbe esni, ugyanis a törölt partíció a megfelelő módszereket alkalmazva felismerhető, a bejegyzés helyreállítható, az adatmentés akár 100%-os is lehet!

Ha a partíciót meg is formáztuk, akkor számítani kell arra, hogy a ROOT FS felülírásra került és a helyreállítható file-ok kapcsolódása nem lesz tökéletes. (FS tipustól függően.) A megtalált file-ok egy része nem fog név-bejegyzéssel rendelkezni, valamint a könyvtárszerkezet kapcsolódása is sérül, tehát nem lesz összefüggő.De ezek ellenére is az adatok nagy része visszaállítható!Ha a partíciót nem csak megformáztuk, de még rá is telepítettük az OS-t, akkor sok file-t és régi FS bejegyzést felülírtunk ezzek a lépéssel, de még ilyen esetekben is a HDD méretétől, valamint a korábbi telítettségi állapotától függően az adatok nagy része helyreállítható marad.


Partíció átméretezése során bekövetkezett adatvesztés:

Sok olyan esettel találkozunk, amikor különböző userspace program segítségével megpróbálják a felhasználók átméretezni az élő és adatokkal teli partíciójukat. Ilyen lépés előtt ismernünk kell ezeknek a feltételeit, a vele járó kockázatokat! A legtöbb program nem képes a művelet végrehajtása közben a HDD hibáinak a lekezelésére!

Copyright ©2010
infomania-eger.hu
All rights reserved

fejlesztette: RolandVarga